Menu

Den ultimata soffan för ditt hem

Med handen på hjärtat så är nog soffhäng långt upp på listan över saker vi älskar att göra hemma. Efter en lång dag på jobbet så är det ofta soffan vi längtar hem till och det är också den vi tänker på när vi planerar vårt fredagsmys. Det kan definitivt vara värt att lägga ned lite extra tid, energi och pengar på att hitta rätt soffa till just ditt hem. Här kommer några tips med vad du kan tänka på.

Shoppa soffa efter budget

Billigt behöver inte vara dåligt. Ikea är lite grand av Sveriges moderskepp när det gäller inredning och där kan du alltid hitta ett stort utbud för alla plånböcker. Dessutom så kan du variera den soffa du köper flertalet gånger då det oftast finns många variationer av sofföverdrag på Ikea så du kan i princip få en ny soffa hur ofta du vill. Oavsett om du har ett litet hem eller större så kan du hitta flera riktigt bra alternativ på Ikea.

Fundera över vilken sofftyp du är

Vi har alla olika kroppar och behov. Och visst ska du tänka ergonomiskt om du har problem med rygg och leder. Ålder kan också spela in i ditt beslut samt om du har småbarn hemma.

Därför är det noga med just planeringen kring hur det ska se ut i ditt hem och vart soffan ska vara.

Är du typen som älskar att slänga dig ned i soffan och spendera mycket tid liggandes där? Då passar en stor fluffig soffa med djupa soffkuddar. Gärna en tresitis så du verkligen kan sträcka ut dig. Passar också om man gillar att ligga två stycken där samtidigt. Soffor med schäslong passar utmärkt också och då behöver du inte heller vrida på huvudet hela tiden för att se tv:n och du kan variera ställning lättare så du underlättar för kroppen. Kom ihåg att provsitta soffan noga innan du köper!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity