Menu

Rensa och planera för att skapa ditt drömhem

Att inreda hemmet på det sätt du drömmer om behöver inte stanna vid en dröm. Med ordning och reda samt en genomtänkt plan kan du nå dit fortare än du trodde var möjligt.

Om du tycker att det låter tråkigt att rensa och planera för att lyckas nå den perfekta heminredningen gäller det att sätta upp ett motiverande mål. Varför inte planera in en fest för dina närmaste vänner när du är klar? En fest blir en extra motivation och om du bestämmer ett datum har du en tydlig deadline då du måste vara klar. Skapa gärna personliga inbjudningskort och skicka via posten för att skapa förväntningar kring festen. På officedepot.se hittar du kuvert, papper, frimärken och allt annat du behöver för att kunna skicka iväg fina inbjudningar.

Städa och rensa ut

När du tänker på inredning är förmodligen inte städning och att rensa de första ord som dyker upp i ditt huvud men faktum är att ett städat hem ger en helt annan effekt än ett stökigt. Fastighetsmäklare brukar till exempel alltid tipsa om att rensa ut hemmet innan visningen för att höja värdet på bostaden. Börja med pappershögar, tidningshögar och elektronikprylar du inte längre använder och lämna dessa till återvinningen. Om du har svårt för att göra dig av med saker kan du istället ordna med praktiska förvaringslösningar som döljer prylarna. Använd gärna lådor med flera mindre fack för att underlätta när du letar efter något.

Se också över dina möbler och sälj eventuellt några av dem för att skapa en rymligare känsla. Dammsug soffan eller tvätta soffkläderna om de är fläckiga. Även mattor, gardiner, filtar och andra tyger bör tvättas om de är smutsiga eller bytas ut om de är alltför blekta eller slitna.

Planera inredningen

Även om det är härligt att sätta igång direkt med inredningsprojektet lönar det sig att planera noggrant för att du ska bli nöjd med slutresultatet. Ta tid på dig att studera de senaste inredningstrenderna för att hitta inspiration och tänk även igenom vilken typ av inredning som passar din och din eventuella familjs praktiska vardagsliv. Om du inte vill lägga alltför mycket pengar på nya inredningsdetaljer och möbler är ett bra tips att följa trenden med återbruk som vuxit sig allt starkare i och med det ökande intresset för miljövänliga lösningar. Kanske kan du måla om byrån istället för att köpa en ny eller sy ett lapptäcke av kläder som du inte använder?

Med andra ord behöver du inte lägga ner flera månader på en totalrenovering för att skapa ditt drömhem. Genom att rensa, städa och se över inredningen kan du förändra ditt hem på kort tid utan att du behöver använda alla dina sparpengar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity