Menu

Glöm inte dörrarna när du inreder

Av någon anledning verkar det vara lätt att glömma bort dörrarna i hemmet. Oavsett om du ska inreda hemmet från start eller göra renoveringar eller justeringar längs vägen, så är dörrarna något du inte ska glömma. Dörrar av alla slag gör stor skillnad, och att exempelvis ha snygga enhetliga dörrar genom hela bostaden, kan göra mycket för helheten.

Alla dörrar kan göra skillnad, så även ytterdörren, som ger både säkerhet och ett fint intryck när du är på väg in eller ut. Men att byta ut alla innerdörrar till nya svensktillverkade innerdörrar av hög kvalitet kan verkligen göra ett lyft i hemmet. Det finns givetvis dörröppningar med olika mått, och det kan därför vara nödvändigt att ha olika dörrar ibland. Exempelvis vid en större öppning till vardagsrummet, men då kan du välja dörrpartier eller pardörrar som går i liknande stil som övriga innerdörrar i hemmet.

Öppet intryck med glasdörrar

Glasdörrar kan ge ett öppet intryck samtidigt som det tillåter ljusinsläpp mellan rummen. Det kan ge intryck av att rummet är större och mindre avskärmat från resten av hemmet, trots att det är en dörr emellan. Har du ett litet hem och väljer glasdörrar i hopp om att få det att se större ut, så anses ljusare färger kunna få rummet att se större ut. Så ett par vita, stilrena glasdörrar kan passa bra för det ändamålet.

Välj dörrar som går i bostadens stil

Det finns ett stort utbud av innerdörrar, och du kan därför välja dem som passar in bra med resten av hemmets stil. Om det känns klurigt att matcha dörrarna med resten av hemmet, så är det som tur är så att många innerdörrar passar till de flesta inredningsstilar. Men du kan tänka till exempelvis vad gäller färg, eller välja innerdörrar du tycker passar fint ihop med befintliga fönster. Det finns även dörrar som visar upp det vackra trädslaget som de tillverkats av, och visst är det något speciellt med exklusiva ekdörrar. Den lantliga stilen som är så populär, går ofta väl ihop med fönsterdörrar eller glasdörrar. Det kan vara värt att nämna att det även finns fönsterdörrar som går i mer modern stil. Det är inte enbart hur dörrarna ser ut som spelar roll, då det även finns möjlighet att välja praktiska skjutdörrar.

Utöver stilen är givetvis kvaliteten viktig, för även om innerdörrar kan förnya hemmet mycket så vill du troligtvis inte behöva investera i nya inom de närmaste åren. Vill du göra mindre förändringar för att få en förändring på innerdörrarna, så kan nya dörrbeslag göra stor skillnad. Det är givetvis en smakfråga men även här kan det göra stor skillnad att byta ut gamla, och i synnerhet om du bor i en gammal fastighet där några bytts ut med åren medan en del gamla finns kvar. Då kan nya snygga beslag göra stor skillnad, och speciellt om alla innerdörrar får samma typ av beslag.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity