Menu

Inred ett litet hem

Att inreda ett litet rum är inte det lättaste, men att inreda ett helt hem är en helt annan sak. Handlar det endast om ett rum har du antagligen mer utrymme i resten av hemmet att använda dig av, medan ett litet hem är just detta – litet.

Det finns många inredningsmissar man kan göra när man inreder ett litet hem. Det kan t.ex. handla om att man övermöblerar lägenheten i hopp om att få plats med så mycket som möjligt eller att man väljer alldeles för tunga och mörka möbler som tar upp onödigt mycket plats. Här har vi samlat de bästa knepen vi kan tänka oss, som får det lilla hemmet att kännas riktigt stort och luftigt.

  • Belysning – Belysning är A och O för att få till ett mysigt, men till synes större hem. Med hjälp av flera lampor kan du skapa punktbelysning i ditt hem. Varje litet ljussken kommer att reflekteras och på så sätt känns rummet större. Placera gärna speglar bakom lamporna om möjligheten finns.
  • Ljusa färger – Den där mahognyfärgen som du kikade på är riktigt snygg, men kommer den verkligen att komma till sin rätt i ditt lilla hem? Antagligen inte. Precis som när det handlar om kläder så är det mörka färger som förminskar, medan ljusa färger får saker att se större ut. Detta gäller även i hemmet. Satsa på ljusa väggar (vitt är inget krav) och gärna ljusa möbler.
  • Horisontella linjer – Visste du att horisontella linjer kommer att få ditt hem att se större ut. Satsa på ljusa tapeter med horisontella linjer och se hur rummet sträcker ut sig på ett helt annat sätt. Fondvägg går minst lika bra om man inte vill ha randigt i hela bostaden.
  • Minimalism – Ju färre saker som finns i hemmet/rummet, desto mer utrymme kommer du att få. Ta bort alla onödiga föremål som inte kommer till användning och satsa heller på någon enstaka dekoration som du har valt med hjärtat.
  • Häng gardinerna högt – Har du någonsin funderat på hur hotell lyckas skapa känslan av ett stort rum, trots att rummet egentligen är mycket litet? Mycket hänger faktiskt på gardinerna, bokstavligen. Vilken höjd man hänger gardinerna på har otroligt stor betydelse för rummet. Satsa på att hänga gardinerna i takhöjd med hjälp av en skena, så kommer även fönstret de hänger vid att se större ut.
  • Speglar – Speglar är ett bra och billigt sätt att skapa djup och rymd. Små speglar fungerar lika bra som större; det är antalet och positionen som har betydelse.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity