Menu

Inred sovrummet med eftertanke


Sad girl lying in bedInredning kan vara otroligt roligt, både själva processen och de resultat man sen får. Med små detaljer kan man lyfta hela intrycket i rummet, eller hela hemmet. Innan man sätter igång och förändrar så är det bra att ha någon form av grundplan, en vision om hur man vill att det ska komma att bli i slutänden. Vilka intryck vill du att rummet ska ha, och vad är funktionen? Ett arbetsrum, köket och sovrummet exempelvis. De tjänar alla olika syften för oss och bör därför innehålla lite olika komponenter när man inreder.

Sovrummets funktion

I sovrummet vilar och sover vi. Den största tyngdpunkten ligger vid återhämtning. Kanske även umgänge med vår käraste. Vi kanske har besökt dejtingsajter och hittat en ny vän i vårt liv, eller så lever vi sedan många år tillsammans med vår soulmate. Det har ingen betydelse. Sovrummet fyller samma funktion oavsett. Långa, mysiga samtal på kvällen i en harmonisk miljö. Givetvis är inredningen lika viktig om vi lever ensamma. Vi vill ha en plats att luta oss tillbaka mot, känna avkoppling och trygghet. Det låter oss ladda batterierna och hitta oss själva igen. Ibland är sovrummet en källa för passion. Hur kan man då tänka i inredningen när det kommer till sovrummet?

Inred med eftertanke

När vi inreder sovrummet så vill vi få med allt detta. Till största delen avgörs inredningsstilen utefter vem du är. Vad tycker du om och i vilken miljö trivs du? Färgsättningen kan med fördel Student digsvara naturnära,  ordfärger, för att skapa lugn och harmoni. Någon enstaka röd detalj i sovrummet lyften passionen. Men det finns saker att tänka på när du inreder sovrummet. Ett rörigt sovrum skapar oro. Ha därför inte så mycket saker framme. Allt onödigt som du inte använder kan du lika gärna plocka bort. Kom ihåg att saker under sängen som inte syns räknas till oredan, och du vet att de finns där. Därför kommer de påverka dig! Likaså elektriska prylar som datorer och TV-apparater, och saker som påminner om jobbet. Det hindrar dig från att komma till ro. Undvik även ljus från gatlampor och liknande. Allt sådant stör nattsömnen och sänker kvaliteten på sömnen. Naturligt ljus som månljus är en hel annan sak… Undvik gärna att hänga hyllor och liknande direkt ovanför sängen. Det kan ge en omedveten känsla av otrygghet, att den kommer ramla ner i huvudet medan man sover.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity