Menu

Höstens inredningstrender är här

 

Nu när det är dags att summera sommaren och ta nya tag inför hösten blir vi naturligtvis nyfikna på vad som är nytt inför säsongen. Vad är det som kommer att gälla? Vilka nya trender kommer att se dagens ljus? För oss som uppskattar inredning så är hösten något alldeles speciellt. Det är nu som de flesta av årets stora nyheter presenteras, vilket alltid är lika spännande och roligt!

Mycket härliga färger

I år ser vi främst att det gäller att föra in mycket färg i inredningen. Här finns inget utrymme för vitt och minimalism längre, utan du bör istället tänka mer färg. Naturligtvis är vitt fortfarande en bra bas för ett rum, men när det kommer till detaljerna är det läge att vräka på ordentligt. Hösten 2016 introducerar en rad härliga färger. Det är många djupa och dova färger så som mörkblått, mossigt grönt, vinrött och mörklila som gäller nu. Även orange i olika nyanser kommer att bli stort. När det gäller metaller ser man också en tendens att vi börjar gå ifrån kopparen och mässingen och istället riktar in oss på silver och krom.

Skapa stämning med ljus

Candles on dark background

Som alltid till hösten så kommer även mörkret. För många upplevs det jobbigt, men man kan faktiskt vända detta till något positivt och göra mörkret mysigt. Det handlar naturligtvis om att ta in olika ljuselement i hemmet som skapar stämning och mysfaktor inomhus. Man bör börja genom att ha en bra basbelysning i alla rum. Sedan går det alldeles utmärkt att skapa olika effekter med hjälp av lampor som placeras ut på olika platser. Tänk på att jobba med hela rummets rymd – det behöver inte alltid handla om bara bords- eller golvlampor. Att till exempel ha en liten strålkastare på golvet bakom en soffa kan ge en häftig effekt när den lyser upp väggen bakom soffan. Utöver detta är det fantastiskt att ha massor av levande ljus hemma. Tänd några doftljus och placera ett par vackra ljusstakar runtom i rummet så får man omedelbar och oundviklig mysfaktor.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity