Menu

Så inreder du med ramar

Att dekorera väggarna med vackra ramar är ett effektivt sätt att skapa stor förändring i hemmet. Inramade posters, fotografier och konstverk är trendigare än någonsin. Här kan du läsa mer om hur du skapar en modern och hemtrevlig känsla med hjälp av ramar.

Skapa en tavelvägg

Nuförtiden är det inte särskilt vanligt med en ensam tavla på väggen. Istället väljer allt fler att inreda hela väggen med tavlor. Med vackra ramar kan du enkelt skapa en personlig och trendig tavelvägg. Hos frameit.se hittar du ett stort utbud av vackra ramar som passar till fotografier såväl som posters. Välj gärna olika storlekar på ramarna för att skapa en härlig dynamik i rummet. Våga blanda stora och små konstverk, men se till att de minsta tavlorna inte hängs för långt ned på väggen. Fördelen med en tavelvägg är att du kan samla all konst på ett och samma ställe, oavsett om det är personliga fotografier eller unika konstverk. Om du har många olika sorters motiv kan det vara snyggt att välja ramar i samma material och färg för att ge väggen en enhetlig känsla.

Matcha ramarna med resten av inredningen

När du inreder med tavlor blir det ofta snyggast om du tar hänsyn till resten av inredningen. Dels kan du välja ett eller flera färgteman som går i samma nyans som exempelvis soffan eller mattan. Detta gör att rummet känns mer balanserat och inte så rörigt. Det kan också vara en bra idé att utgå från möblernas placering och bredd när du hänger upp dina tavlor. Genom att centrera tavlorna med hänsyn till möblerna kommer inredningen att kännas mer samspelt.

Variera mera

Våga variera när du inreder med tavlor och ramar. Testa gärna att inreda med ramar av olika material och storlek alternativt med olika sorters konstverk. Oftast blir det även snyggt att sätta upp tavlorna asymmetriskt. Det är viktigt att våga prova nytt, även om det i slutändan handlar om vad som bäst passar ditt hem och din stil.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity