Menu

Inred ett mysigt badrum

I ett mysigt badrum myser man

När man skall inreda ett badrum är det mycket man behöver tänka på och planera. Ett badrum skall vara inrett så att det tål fukt och värme. Det skall vara praktiskt inrett och produkterna där inne skall kunna torkas av vid behov. Beroende på om badrummet är utrustat med enbart dusch eller om där även finns tillgång till bastu, skall utgångsläget tas i beaktande vid inredningen av utrymmet. Ett badrum får gärna vara lite mysigt och ha lite spakänsla över sig. Ifall det i badrummet finns ett badkar kan det vara mysigt att kunna dämpa belysningen för att kunna njuta och slappna av totalt. En bastu behöver vara enkel att hålla ren och för att underlätta rengöringen kan det vara bra att skydda sitsarna med exempelvis en handduk. Även andra textilier är viktiga att tänka på när man planerar inredningen av ett badrum. Med olika sorters små ljuskällor kan man på ett enkelt sätt tillföra högre mysfaktor i badrummet.

Ett drömbadrum för njutning

Ofta hör man hur folk himlar sig över fantastiska badrum som de sett i ett inredningsmagasin eller på en blogg. Alla önskar vi oss ett badrum som tillåter både bastubad och bad i kar eller jaccuzzi. Oftast finns det ju dock enbart en dusch. För att kunna installera bastu eller badkar behövs det mer utrymme och ifall boendet sker i ett höghus, är det rätt så ofta planerat in endast en dusch. I äldre boningshus ser man ofta badkar och i många nybyggda hus kanske det finns alla sorter. Många drömmer om kändisars, så som Blondinbellas badrum och vill försöka uppnå samma sorts stämning som de har. Resultatet blir inte alltid exakt som på bilderna men det går säkerligen att efterlikna med lite idéer och lite inredningshjälp. Det finns många inredningsaffärer som gärna hjälper till att hitta liknande produkter men det är viktigt att komma ihåg att utrymmet skall kännas bekvämt för den som skall använda det. Mysiga badrum som läsaren ser i inredningstidningen är oftast stylade och då kanske de innehåller inredningsdetaljer som inte alls lämpar sig för ett badrum på riktigt.

Vackra och praktiska textilier

En stor del av inredningen i ett mysigt badrum är textilierna. I ett badrum behövs det många olika sorters textilier så som badhanddukar, handhanddukar, duschgardin, badrumsmatta, eventuellt gardiner och sittskydd för bastulave. Vilka textilier man använder beror oftast på ens favoritfärger och material. Även den egna inredningsstilen och hur man önskar att den nya stilen ska bli, spelar in på vad som väljs. Om man gillar den romantiska stilen kanske man använder ljusa vita detaljer men om man önskar ett marininspirerat badrum kanske man istället väljer textilier i blått, rött och vitt. I affärerna hittar man handdukar i diverse olika färger och stilar, allt från ljuva romantiska pasteller till mörka stämningsfulla nyanser. Gant handdukar är klassiska och syns i många hem. De är stilrena och passar fint in i de flesta inredningsstilar. Som tidigare nämndes kan belysningen ge en mycket stämningsfull och mysig känsla i badrummet. Häng till exempel upp en vacker ljusslinga i ett hörn av utrymmet där det inte kommer i direkt kontakt med vatten.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity